Ismerj meg még jobban… Ha akarsz… :)

Nyitó blognak mi is lenne király? Talán, ha alkalmatok nyílna jobban feltérképezni. Tessék, itt van. :)

Ismerj meg még jobban… Ha akarsz… :) Ismerj meg még jobban… Ha akarsz… :)

A kérdéseket még Németh Anikó tette fel nekem és a Hello Füredben válaszoltam meg. (Igaz egy kicsit itt-ott átgondoltam, és újra reagáltam.) Nagy-nagy köszönet támogatásáért. 😊 

1. Milyen gyerek voltam?

A gyermek Timi, amolyan jó gyerek volt. Szerethető, kedves, szófogadó, együttműködő, de azért nekem is meg voltak a zsiványságaim. Néha hisztiztem, és vagány, belevaló csínytevéseim is voltak. Olyan igazi gyerek forma tele élettel és mókával. 

Kicsi Timi

2. Mi a legkedvesebb gyerekkori emlékem?

Lehet, hogy furán hangzik, de ide, a Balatonhoz kötöm a legkedvesebb emlékeimet. Annak ellenére, hogy gyerekkoromban sokat utazhattam és Budapest környékén éltünk, ahol rengeteg inger ért engem.  

Tehát a balatoni telkünkön Vászolyon, amikor nyárson sütögettünk a családommal. Emlékszem, egy sárga kapucnis felső volt rajtam. Aztán a Balatonban való egész napos pancsolásra, ugrálásra. Ezeket nagyon szerettem, olyankor együtt volt a család. 

3. Ki a legmeghatározóbb személy a gyerekkoromból?

Egyértelműen édesanyám. Hihetetlenül sokat köszönhetek neki, hálás vagyok, hogy ilyen fantasztikus, szuper anyukám van. 😊 

4. Mit üzenne a tinédzser Timinek a mai éned?

Találd meg az egyensúlyt! 

5. Az első napom az iskolában kis elsősként…

Piszkosul vártam, izgatott voltam. Tele voltam örömmel, figyelemmel és akartam az új információkat, ismereteket, a változást. 

6. Mi az, amire jó lett volna, ha az iskolában (előbb) megtanítottak volna?

Annak ellenére, hogy Édesanyám minden nap leült velem tanulni (kisebb koromban) vagy pusztán támogatott… azt gondolom, hogy jó lett volna, ha abban segítenek, hogy hogyan is tanuljak meg bizonyos dolgokat. Itt konkrétan a tanulási technikákra gondolok. Nyilván mindenkinek van egy jól bevált módszere (vagy valakinek nincs, lehet csak segíteni kellett volna ebben), de akár tantárgyanként is változó lehet az anyag elsajátítása. Például nekem is voltak nehézségeim felső tagozatban a fizikával. Tényleg minden tőlem telhetőt megtettem, nagyon elkeseredett voltam, hogy nem megy. Végül Anyukám már be is ment a tanárnőhöz, hogy segítséget kérjen a megoldásban. Ez hozott eredményt, ugyanis tippeket kaptunk „hogy hogyan is érdemes a fizikát megtanulni”. 

7. Mi lenne a 3 kívánságom (mint a mesében)?

Világbéke, mint a szépségkirálynők szlogené, na jó, ezt a viccet el kellett sütnöm. 

Bölcsességet, nyugodt világot – egyensúlyt, mindig jelenlevő tiszta szeretetet. 

8. Kit hívnék meg szívesen egy kávé melletti beszélgetésre?

A Dalai lámát. 

9. Kinek vagyok hálás a kuckó kapcsán és miért?

Édesanyámnak, és Attilának, a férjemnek. Ők mindig mindenben támogattak és segítettek. Húztak felfelé, ha elakadtam, tovább lendítettek. Nagyon hálás vagyok nekik, értük.


Köszönöm, hogy elolvastad.
Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is:

Beszéljük meg! Nektek miben segíthetek?

Kérj tőlem ingyenes konzultációt, ami egyáltalán nem jár kötelezettséggel.  😊

Ha egyszerűen csak kérdéseid vannak? Bizonytalan vagy, hogy valóban ez a nektek való? Keress bizalommal, írj nekem és visszahívlak, hogy minden kérdésedre választ kapj a döntésedhez.